lørdag 4. april 2009

Nu har det fantastiske skjedd !

Embla begynte å bli urolig og litt usikker. Siden dette er hennes første gang, skjønte vi at nå nærmer fødselen seg. Dette var ca. kl. 20 i går kveld. Vi fikk henne til å legge seg i kassen og satte oss ved siden og beroliget henne. Hun begynte med pesing og klynket litt, og kl. 21.45 - plups kom første kvalp med halen først.... Vi tok hull på posen og Embla startet umiddelbart med slikking av den nyfødte. Etter litt tok hun også navlestrengen, men plagdes litt med denne. Etterbyrden kom etter litt. Hun slikket konstant på kvalpen og gjorde både den og seg selv ren.


Etter vel en time til kom neste og neste...og kl. 02.05 kom nr. 7 og siste. Det er bare fantastisk å se hvordan naturen og instinktene ordner det hele. Vi ga Embla ro og oppmerksomhet, og var tilstede. Det meste ordnet hun selv. Vi ga henne havresaft etter hver kvalp, og hun drakk ca. 3 liter tilsammen. Tror akkurat dette kan være litt viktig i en slik energikrevende prosess for tispa. Tempen hadde falt fra 37,1 til 36,2 like før fødselen startet. Det var ikke mange riene som skulle til før posen med kvalpen pluppet ut... De fleste veier ca. 400 gram, mens den første tispekvalpen veier ca. 300 gram. Men både Embla og kvalpene ser ut til å være i flott form.


Nå ligger hvalpene, 1 hann og 6 tisper, og Embla i kassen. De klynger seg sammen, patter og småpistrer. Embla tar dette med ro og holder de rene. Hun ser ut til å ha vært mor i lang tid allerede og er veldig flink.

Litt oppmerksom på nå det kom besøk, men helt naturlig. Vi prøver å begrense dette i størst mulig grad.

Dette er flott ! 7 kvite og flott kvalper inntil sin kvite mor!



Vi sender en hilsen til den stolte far, Arkus, til Ellen og familien. Det ble en kjempeflott resultat etter turen til Trøndelag i januar. Du kan lese mer om Embla her.
Her er far Arkus.

5 kommentarer:

  1. Gratulerer! Og takk for hilsen :-)

    Herlig! Alt virker så sundt og harmonisk, sånn skal det være.

    Kos ekstra med flinke Embla fra oss også.

    SvarSlett
  2. En hann og seks tisper, ujevnt fordelt med kjønn da, men enklere å finne gode hjem til tisper :-)

    Sist ble det 2 tsiper og sju hanner. Så Arkus fordeler jo på en måte da ;o)

    Fin størrelse også :-)

    SvarSlett
  3. Flinke Embla!! Gratulerer så mye med sju flotte valper. Vi er kjempeglade :)

    SvarSlett
  4. Stort grattis från oss i Värmland:)
    Ellinor & Co

    SvarSlett
  5. Takk alle sammen for hilsen fra Embla med 7 kvite nøster og oss.

    SvarSlett