søndag 19. april 2009

De vokser og lager lyder....














Det skjer en flott utvikling i kvalpekassen. De er begynt å stavre seg rundt i kassen, småbjeffer og knurrer. Embla tar dette med knusende ro og dier dem, gjør de rene og forlater nu kassen i lengre perioder. Emblas matlyst er på topp og det ser vi også på kvalpene at de vokser. De tyngste er nå 1,4 kg. Vi har stadig besøk som ønsker å se og noen får selvfølgelig lov å ta kvalpene opp. Det er en viktig miljøtilpasning. Det er artig å se reaksjonen på kvalpene, som allerede nå sanser uvanlig prat og støy.


Vi fikk et tips fra May Britt og Svein i Vadsø om miljøtilpasning som er hentet fra http://www.terrichi.no/om_oss.htm . Dette tror vi er meget viktig; da vi hentet Embla i Sverige ble det en lang kjøretur heim for henne inkl. en overnatting. Hun ble bilsyk og likte ikke bil i flere måneder etter dette. Dermed fikk vi en liten jobb med å få henne til å oppfatte bilturen som noe positivt. Men fortsatt blir hun bilsyk på lengre turer.

Sosialiseringsfasen: Denne fasen varer til valpen er 12-16 uker gammel. Og sosialliseringen fra de 2 tidligere faser videreføres og utvides. Alle valper får erfaring med å være i bur, kjøre bil, vært på veterinærbordet, møtt andre hunder store og små, og andre dyr. Vi er også veldig nøye med at valpemora får ro og trygghet i valpekassa.

Så når valpene er leveringsklare har de fått en best mulig start i livet og er avhengig av at valpekjøper fortsetter det viktige sosialiseringsarbeidet.


I tillegg har vi noen tørkede elgskanker som ligger å venter til at de skal få utfordre seg på når tiden for å boltre seg ute kommer. Slik vinteren er her i Raftsundet akkurat nå, kan det være lenge til. I dag er det norvest sterk kuling og snøkov. Men vi vet jo også at vår og sommer kan komme brått - så det kommer nok i år også.
Vi ønsker at dere som skal ha kvalper etter Embla skal få kvalper som har hatt en best mulig utvikling her hos oss - og håper dermed at kvalpen skal få det best mulig hos dere. Det er også veldig bra hvis dere blir medlemmer i http://www.vitalghund.se/ for dermed kunne bidra til at kvithund-rasen får en best mulig utvikling. Vi har fått en meget nyttig og god oppfølging fra avlsrådet og fra erfarne medlemmer i klubben og takker for det.

2 kommentarer:

  1. Jeg kan nesten ikke fatte at de vokser så fort! Helt utrolig hvor store de er blitt på kort tid! De er så skjønne ale sammen! Har vært på nettet å lett etter bilder av svenske, hvite elghundvalper som er 5-8 uker gamle, for å se hvor stor de er når vi får hilse på - og jeg er redd for at vi kommer til å ta med oss alle hjem :) Kommer ikke til å klare velge bare en av de skjønningene!
    Vi er veldig glade for at vi valgte å stå på liste hos dere! Tror ikke valpene kunne fått en bedre start i livet enn hos dere. At dere er bevisst på alt dere gjør, og ønsker at hundene skal få et best mulig utgangspunkt, er veldig viktig og flott! Vi får en valp som har de aller beste forutsetninger for å bli et flott vesen, og en dyktig jeger. Så tusen takk for det arbeidet dere gjør! Det setter vi utrolig pris på!

    Moro at dere følger rådet om bilsyke. Det vil jo spare både hund og eier for mange ubehagelige reiser, om det virker :)

    SvarSlett
  2. Hvis du ser på www.holdal.no/embla og i galleriet - så var Embla 8 uker da vi var i Sverige og hentet henne...

    Takk for all positiv tilbakemelding

    SvarSlett