torsdag 11. august 2011

Renslige kvalper forlengst...

Når begynnet det å bli tydelig forskjell på hann- og tispekvalpene i bygning og størrelse.  Det er fortsatt en fin utvikling og kvalpene er mye utenfor kvalpegården nå sammen med mora.  Hun begynner nå å bli litt lei og det er tydelig at leveringstid begynner å bli den riktige.  Kvalpene blir 8 uker kommende tirsdag og det er avtalt levering av 2 på lørdag.  Både en vemodig og fin tid.  Det er hyggelig å treffe engasjerte kommende kvithund-eiere og kvalpene våre får brae heim.  Vi har fortsatt en kvalp igjen, men for min del er det helt ok :)

Det som er overraskende med dette kullet er at allerede for 3 uker siden sluttet de å gjøre fra seg i kvalpekassen som fortsatt er deres nattsted.  Bare vi er tidlig nok oppe og tar de med ut i kvalpegården går det aldeles utmerket.  Og i kvalpegården har de et hjørne som er "skithjørnet".  Veldig bra.  Så bare vi passer på å ha de ut etter de har sovet og spist, går det flott.  De får en stund inne i stua sammen med Embla og oss på kveldstid før det blir kveld og mørkt. På denne tiden er de rolige og veldig kosen etter en lang dag ute.  Det er stort sett fred og ro fram til kl. 06.

Fikk sent i går kveld fra eier, Thore, av første kull en hyggelig melding: "Tikka har tatt spor prøven i kveld 9 poeng a 10. 3 premie på jaktprøven. Det ble en dram etter 1,3 mil i skogen i kveld."  Gratulerer så mye til Tikka og Thore.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar