mandag 8. august 2011

Et godt råd til dere framtidige kvalpe-eiere

Et godt råd til dere framtidige kvalpeiere, som kanskje ikke blir sagt så ofte i elghundmiljø.  Gi kvalpen og den voksende elghunden deres masse kos og trygghet.  Den erfaringen vi har gjort oss er at det blir ikke gitt for mye kos til kvalpen og dette får dere igjen senere med tillit fra elghunden og god kontakt med fører.  En hund som er opptatt av å gjøre eierne til lags er også en god elghund.

Vi har sett så mange eksempler på det motsatte og det er veldig ofte mangel på kommunikasjon og tillit mellom eierene og hunden.

Med tillit får dere ikke bare en god elghund, men dere får også en god familie- og turkamerat.  Vi har nå kvalpene den siste uka og vi gir hver enkelt av dem kosestunder både på dagen og ikke minst før det er kveld.  Da får en og en av dem være i hagen sammen med Embla og oss. På kvelden får en og en være inne i stua og få kos, trygghet og ro.  Det er også et godt tips å lære kvalpen at når dere forventer det skal den være rolig.  Ta den på fanget, stryk den på brystet og snakk rolig og mye til den. Også når dere er ute i skogen.  Når det er pause skal den være rolig til pausen er over.  På kvithund-gruppa på Facebook er det en egen "råd og tips" under "diskusjoner" som kanskje kan være til hjelp.  https://www.facebook.com/group.php?gid=226990060136

Vi ønsker det beste til dere og kvalpen "vår" som nå skal bli deres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar